Noel – Cd omtale

23. november 2017

Utrolig inspirerende å komme med nytt album når en får så mye positive tilbakemeldinger av folk som har kjøpt platen og er veldig begeistret! Her er en omtale av platen «Noel «!   ARTISOMTALE – Tid til å være nær Tone R Skartveit 22. november 2017   Tid til å være nær/Å høre Gudsbarnets pust […]

Utrolig inspirerende å komme med nytt album når en får så mye positive tilbakemeldinger av folk som har kjøpt platen og er veldig begeistret! Her er en omtale av platen «Noel «!

 

ARTISOMTALE – Tid til å være nær

Tone R Skartveit
22. november 2017

 

Tid til å være nær/Å høre Gudsbarnets pust

Jul, salige jul, hvor er din sang? Her, min kjære, i Synnøve Aanensens Noel, her er julens sang. Kom, lytt og la deg lede. En mild bølge av hellig ro vil bre seg i ditt indre og dempe livspulsen og løfte blikket ditt mot de himmelske høyder og synliggjøre alt det som skjedde den gang. Stjernenes glans omslutter lydbildet og opplyser din sjel. Ja, du blir opplyst. Av stemmen til Aanensen som klinger rent og moderlig, av ordene som drysser ned fra evighetens blåner, av tonene som skaper ærefrykt. Alt er så velsignende vel. De tolv sangene er vakre og enkle og klare, kledd i countryklang, med et snev av gospel og roots og Dolly Parton og Rita Eriksen og englesang. Du ledes gjennom et landskap som lever og puster, dine føtter trør på sand og steiner i marken, du kjenner duften av småfe, du hører samtalen mellom gjeterne og ser silhuettene til Maria og Josef som stille vandrer forbi, på vei mot Betlehem. Eselets hovslag er tunge, Maria sukker, Josefs trøstende ord er så vidt hørbare. Du ledes i samme retning. Og på veien har du følge av en smart gjeng, som Gulleiv Wee på bass, og Bjarte Mo med sin leende fiolin. De er instrumentelle hyrder, sørger for at du setter føttene på fast grunn, gir kraft og mot og gjør stegene lette. Du kan ikke gå feil. Du kommer helt frem til krybben med vesle Jesusbarnet. Og her hviler du, mens Aanensen lar deg høre Gudsbarnets rolige pust.

« Tilbake til bloggen